![]() |
|
|
|||||||
| UEFA EURO 2008 Очаквайте емоции! |
![]() |
|
|
|
Темови Инструменти | Типове Показване |
|
|
||||
|
||||
|
В тази тема ще можем да обменяме полезни новини около отборите, настроения, интервюта, както и информация за контузени и наказани играчи!
|
|||
|
|||
|
Цитат:
.
|
|
|
||||
|
||||
|
Много,хубава тема !!! Поздравления !!!
![]() Италианският голмайстор Лука Тони е много ентусиазиран от лагера на ”Скуадра адзура” преди Евро 2008 в Австрия и Швейцария. Нападателят на Байерн (Мюнхен) си пожела да стане европейски шампион за 31-ия си рожден ден, който е днес. ”Ако някой ми беше казал къде ще прекарам 31-ия си рожден ден преди няколко години нямаше да му повярвам. По-скоро бих го помислил за луд, ако бе казал, че ще съм на лагер-сбора на националния отбор преди Евро 2008. Много по-спокоен и сигурен в себе си съм за разлика от преди Мондиал 2006. Въобще целият отбор е много мотивиран и по-уверен в себе си. Атмосферата е страхотна и всички мечтаем да спечелим европейската титла. Ще бъде една сбъдната мечта да триумфираме в Австрия и Швейцария две години след победата в Германия. Нашето желание да сбъднем тази мечта на италианските тифози и да влезем в историята като втория отбор след Франция, успявал да триумфира на двата най-големи форума в рамките на две години. За мен това на 110% ще бъде последното ми европейско първенство и искам да го спечеля”, коментира Тони. www.sportal.bg
|
||||
|
||||
|
Съставът на Испания за Евро 2008 се събира днес, за да започне подготовка за предстоящия турнир. Треньорът Луис Арагонес даде на играчите седмица почивка, за да се видят със семействата си и да отпочинат от тежкия сезон.
В груповата фаза Испания среща Русия, Швеция и европейския шампион Гърция. 23-мата избраници на Арагонес ще се съберат днес по обед в Лас Росас в Испанската футболна федерация и ще проведат първа тренировка. Физическата форма ще бъде възстановена с двуразови тренировки във вторник, сряда и четвъртък, а в събота „Ла Фурия" ще изиграе приятелски мач с Перу в Уелва. Рубен Де Ла Ред тренира и през почивната седмица, а Сеск Фабрегас и Андрес Иниеста имат леки мускулни проблеми. След двубоя с Перу испанците ще играят със САЩ в Сантандер в сряда, 4 юни, а после потеглят за Инсбрук, Австрия, където ще отседнат по време на еврофиналите. Съставът на Испания: Икер Касийяс, Рейна, Палоп, Серхио Рамос, Хуанито, Пуйол, Капдевиля, Арбеола, Албиол, Марчена, Фернандо Наваро, Чаби Алонсо, Маркош Сена, Шави, Иниеста, Фабрегас, Де Ла Ред, Силва, Касорла, Серхио Гарсия, Гуиса, Вийя, Фернандо Торес www.sportal.bg
|
||||
|
||||
|
Германия фаворит за Евро 2008 според "Кикер"
Германия ще спечели титлата на Евро 2008 на 29-ти юни във Виена, според анкета на списание "Кикер" сред футболистите в Бундеслигата, предава ДПА. Според резултатите в допитването 48.5 процента от общо 268 футболисти начело с капитана на Германия Михаел Балак са посочили за фаворит Бундестима. На второ място със 17.4 процента от гласовете е световният шампион Италия, следван от Франция със 7.0 процента. От "Кикер" не уточняват колко от анкетираните футболисти са от Германия и колко от други националности. Според анкетираните футболистът на Португалия и на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо ще бъде "звездата" на европейските финали в Австрия и Швейцария. Той получи 34.8 процента от гласовете. На втора позиция е Михаел Балак с 21.5 процента, а на трета - Франк Рибери (Франция) с 9.3 процента.
|
||||
|
||||
|
Куалярела: Дел Пиеро и Касано могат да ни донесат титлата на Евро 2008
Голмайсторът на Удинезе Фабио Куалярела започна подготвителния лагер на ”Скуадра адзура” за Евро 2008 с голям ентусиазъм.”Нормално е да има голяма конкуренция в националния отбор, след като имаме множество класни нападатели. Ще направим всичко възможно, за станем шампиони. Присъствието на невероятни футболисти, като Алесандро Дел Пиеро и Антонио Касано ме стимулира много. Двамата са страхотни и могат да ни донесат европейската титла”, коментира Куалярела при пристигането си в Коверчано. В същото време защитникът на Ювентус Джорджо Киелини се наслаждава на повиквателната си.”Надявам се да остана в групата от 23-ма играчи, но това ще реши Роберто Донадони. Много съм щастлив, постигнах целта си да бъда част от разширения състав и за започна лагер-сбора с националния тим. Ще направя всичко възможно, за да замина за Австрия и Швейцария”, коментира Киелини. Донадони в сряда трябва да обяви кой от всичките 24 играчи ще остане в Италия и няма да пътува с тима. Фаворит на този етап да не пътува за Австрия е Рикардо Монтоливо от Фиорентина.
|
||||
|
||||
|
Буфон: Касано ще направи големи неща
Един от лидерите на световния шампион Италия - стражът Джалуиджи Буфон, помоли журналистите в страната да не пресират Антонио Касано преди Евро 2008 в Австрия и Швейцария. ”Не пресирайте Касано, той ще направи големи неща на това европейско първенство. Антонио е великолепен футболист, както и един от най-големите таланти на италианския футбол праз последните години”, коментира Буфон при пристигането си в базата Коверчано. Както е известно, талантът от Бари раздели Италия на две, след като получи повиквателна за Евро 2008. Половината специалисти смятат, че характерът на играча ще доведе проблеми на Донадони, докато останалите са сигурни, че именно Касано може да донесе европейската титла на Апенините.
|
||||
|
||||
|
Донадони: Касано не е извънземен
Селекционерът на световния шампион Италия Роберто Донадони коментира Антонио Касано на първата си пресконференция от лагер сбора на тима за Евро 2008. Както е известно, талантливият футболист на Сампдория беше много критикуван заради характера си и малко неочаквано попадна в групата от 24 играчи на ”адзурите”. ”Антонио Касано е просто едно момче, не го изкарвайте извънземен”, обърна се към журналистите Донадони, след като започнаха веднага въпросите какво се очаква от Касано. ”Когато се чухме, той ми каза: ”Тренер вярваш ли ми? Няма да те разочаровам”. Аз му отговорих, че вместо да говори трябва да слуша какво му се казва. Вече отмина времето на думите, ами са необходими факти. Мисля си, че след наказанието си от пет мача в Серия А разбра какво значи да бъдеш част от един колектив и да мислиш за доброто на тима преди всичко останало”, коментира Донадони. Касано се появи в базата на ”адзурите” в 11,45 часа, което бе с 15 минути предварително от искания от Донадони час - 12.
|
||||
|
||||
|
Перота ще играе на Евро-2008
Италианският халф Симоне Перота ще бъде напълно готов да заеме своето място във формацията на Донадони за Евро-2008, заяви неговият доктор. 30-годишният играч попадна в разширения списък с футболисти на италианския треньор миналата седмица, а в последствие си гарантира и участието сред 23-та, които ще заминат за Австрия и Швейцария. Той получи травма в прасеца по време на финала за Купата на Италия в събота вечер срещу състава на Интер и неговото участие без поставено под въпрос. Последната нощ роденият в Англия футболист бе под непрестанните грижи на Д-р Марио Брози, който е убеден, че възстановяването на пациента му не буди съмнение: "Той се чувства добре. Аз съм обнадежден, след като неговото тяло реагира адекватно на моето лечение.", каза Брози. "Аз останах с него до късно и той се почувства доста по-добре от колкото в събота. Той изпитваше силна болка в прасеца от вътрешната страна на крака. Ние решихме да не продължи своето участие в срещата, защото това можеше да доведе до усложнения." Донадони ще освободи един играч в четвъртък, когато изпрати официалния списък с 23-та играчи. Най-вероятно бившият играч на "росонерите" ще се лиши от услугите на Рикардо Монтиливо или Алберто Акуилани. По мое мнение ... Алберто Акуилани заслужава да бъде на Евро 2008 ... в момента се намира в много добра форма и смятам че има как да помогне на Италия.Монтоливо също не е лош играч,но си мисля че Акуилани ще бъде по полезен!
|
||||
|
||||
|
ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН ТРЕНИРА ЗАКРИТО СЛЕД ИЗДЪНКАТА
Гърция ще тренира на закрити врати до началото на Евро 2008, съобщиха медиите в страната в понеделник. Селекционерът на "елините" Ото Рехагел реши да не допуска фенове по време на заниманията, за да засили вниманието в своите футболисти. Настоящият европейски шампион загуби с 2:3 контролната среща с Унгария в Будапеща в събота. Германският специалист нарече резултата в тази среща "предупреждение в точния момент". Гръцкият отбор ще продължи подготовката си за Евро 2008 с лагер във Франкфурт. В неделя възпитаниците на Ото Рехагел ще играят приятелски мач с Армения. Гърция е в група D с Швеция, Испания и Русия. ![]()
|
||||
|
||||
|
Тобиас Линдерот носи победа за Швеция срещу Словения
Отборът на Швеция победи Словения с 1:0 в контролна среща играна на стадион „Улеви” в Гьотеборг. Единственото попадение за „тре кронур” отбеляза Тобиас Линдерот. Халфът на Галатасарай се разписа в 41-та минута, когато бе изведен сам срещу вратаря на Словения Самир Ханданович и не сгреши, търкулвайки топката покрай плонжа на стража. Шведите са в група Д на стартиращото след две седмици европейско първенство и ще спорят с отборите на Испания, Русия и Гърция. Полша измъкна 1:1 срещу Македония Отборът на Полша, който е в подготвителен период за европейското първенство измъкна равенство 1:1 срещу Македония, в контролна среща, която се игра в Ройтлинген. Македонците откриха резултата в 44-та минута чрез Мазнов, който се разписа след центриране на Роберт Попов. Пет минути преди края на мача нападателят на Висла Краков Радослав Матушяк изравни от дузпа. Поляците са в група В на европейското първенство заедно с отборите на Германия, Австрия и Хърватска. ![]()
|
||||
|
||||
|
Руснаците взимат по 10 000 евро за всяка победа на Евро 2008
Руската футболна федерация обяви, че всеки футболист ще получи по 10 000 евро за победа на тима на европейското първенство в Австрия и Швейцария. При класиране сред 8-те най-добри, играчите на Гуус Хидинк ще вземат по 60 000 евро. ”Сборная” е в група ”Д” заедно с тимовете на Испания, Гърция и Швеция. Виктор Пицурка: Зидан сериозно се е объркал Наставникът на румънския национален отбор Виктор Пицурка контрира Зинедин Зидан, като му заяви, че е сбъркал сериозно в преценките за неговия тим. Французинът бе казал пред медиите, че румънците няма да създават проблеми на Франция на Евро 2008. „Зидан не ни познава. Той вече не е в пряк контакт с футболния свят, а още повече с румънския. Убеден съм, че можем да му докажем, че е сгрешил сериозно”, каза Пицурка. Румъния е в група С на Евро 2008 заедно с Франция, Италия и Холандия. Ван дер Сар се надява да има съдбата на Ван Брьокелен Националният страж на Холандия Едвин ван дер Сар, който през миналата седмица спаси решителната дузпа на Никола Анелка и направи Манчестър Юнайтед шампион на Европа, сподели, че се надява да има съдбата на бившия номер 1 на "лалетата" Ханс ван Брьокелен от 1988 година. Русокосият вратар спаси дузпа във финала за КЕШ през 1988 година срещу Бенфика и донесе трофея на ПСВ, след което триумфира на Евро`88 с Холандия. "Вече казах след финала в Москва, че спасих дузпата с мисъл за геройството на Ван Брьокелен. Сега се надявам да направя същото, което бившият ми колега направи след финала през 1988 година - спечелването на европейското с Холандия. Имаме силен тим и мисля, че шансовете ни са големи на Евро 2008", каза Ван дер Сар. Един от най-добрите вратари в последните 15 години ще сложи край на кариерата си в националния тим на Холандия след финалите в Австрия и Швейцария. ![]()
|
||||
|
||||
|
Ото отпрати Сократис
Селекционерът на националния отбор на Гърция Ото Рехагел обяви състава от 23-ма футболисти, които ще заведе на Евро 2008. От предварителния състав от 24 души отпадна единствено защитникът на АЕК Сократис Папастатопулос. В състава на Рехагел са част и от героите от Евро 2004, които спечелиха титлата, включително вратарят Антониос Никополидис, защитниците Юркас Сейтаридис и Траянос Делас, както и нападателят Ангелос Харистеас, вкарал три гола, включително и за титлата на финала. Гърция играе на 10-и юни с Швеция, на 14-и юни с Русия и на 18-и юни с Испания в мачовете от група D на предстоящото Европейско първенство. (Sportni.bg)
|
||||
|
||||
|
Балак: Вече се настроих за успехи на Евро 2008
Капитанът на Германия Михаел Балак сподели, че вече е оставил зад себе си болката от загубения финал в Шампионската лига и мисли само за Евро 2008. Както е известно, преди шест дни атакуващият халф претърпя с Челси загуба с дузпи от Ман Юнайтед във финала на ШЛ в Москва и отново остана без златен медал в най-престижния клубен турнир. "Вече не мисля за това, което се случи в Русия, а се настройвам за Европейското първенство. Нямам търпение шампионатът в Австрия и Швейцария да започне и вярвам, че шансовете на Германия са големи", заяви Балак, който има 79 мача и 35 гола за Бундестима. Хидинк се раздели с двама и формира окончателния списък за Евро 2008 Селекционерът на руския национален отбор Гуус Хидинк обяви окончателния състав на Сборная за европейското първенство през юни в Австрия и Швейцария. От предварителната група от 25 играчи от сметките на Хидинк отпаднаха халфът на Спартак (Москва) Александър Павленко и полузащитникът на Криля Советов - Олег Иванов. Холандският специалист оповести избраниците си на пресконференция в германското градче Рот-Егерн, където отборът е на подготовка за Евро 2008. Утре в Бургхаузен Русия ще изиграе приятелска среща със Сърбия. Съставът на Русия за Евро 2008: Вратари: Игор Акинфеев (ЦСКА), Вячеслав Малафеев (Зенит), Владимир Габулов (Амкар) Защитници: Алексей Березуцкий, Василий Березуцкий, Сергей Игнашевич (и тримата от ЦСКА), Александър Анюков (Зенит), Денис Колодин (Динамо Москва), Ренат Янбаев (Локомотив Москва) Полузащитници: Дмитрий Торбинский, Динияр Билялетдинов (и двамата от Локомотив Москва), Владимир Бистров (Спартак Москва), Сергей Семак (Рубин), Константин Зирянов, Роман Широков (и двамата от Зенит), Игор Семшов (Динамо), Иван Саенко (Нюрнберг), Юрий Жирков (ЦСКА) Нападатели: Андрей Аршавин, Павел Погребняк (и двамата от Зенит), Роман Павлюченко (Спартак Москва), Дмитрий Сичов (Локомотив), Роман Адамов (Москва). Барнета готов за първия мач на Швейцария на Евро 2008 Швейцарският полузащитник Транкило Барнета ще се възстанови на време от контузията си в глезена, за да играе за своя тим в първия мач от Евро'2008 с Чехия на 7-ми юни. "Всичко върви добре. В момента Барнета тренира интензивно и се подобрява", каза лекарят на тима Куно Венцел. Барнета, 23-годишен, контузи глезена си на тренировка миналата седмица. Футболистът на Байер (Леверкузен) поднови тренировки, но ще пропусне последната проверка на Швейцария в петък срещу Лихтенщайн. Швейцария играе с Чехия на 7-ми юни, а другите техни съперници в групата са Португалия и Турция. Швейцария е съдомакин на Евро'2008 с Австрия от 7-ми до 29-ти юни.
|
||||
|
||||
|
Германия прави високомерно 2:2 с Беларус
Националният отбор на Германия завърши изненадващо 2:2 с Беларус като домакин в приятелска среща, играна в Кайзерслаутерн. Мачът е част от подготовката на Бундестима преди Европейското първенство в Австрия и Швейцария в началото на идния месец. Мирослав Клозе откри за домакините още в 10-ата минута, а след още толкова Коритко си отбеляза автогол. Успокоени от развоя, германците позволиха частичен обрат след точни изстрели на Виталий Булига в 61-ата и 88-ата минута.
| Активни Потребители, които В Момента Разглеждат Тази Тема: 1 (0 членове е 1 гости) | |
| Темови Инструменти | |
| Типове Показване | |
|
|